جدیدترین سامانه پدافند هوایی برد بلند ساخت داخل "شهید آرمان" نام دارد که به صورت 100 درصد بومی و با دستان توانمند دانشمندان گمنام سازمان هوافضای ودجا طراحی و ساخته شده است.
به گزارش پایگاه خبری مهر پایدار، جدیدترین سامانه پدافند هوایی برد بلند ساخت داخل “شهید آرمان” نام دارد که به صورت 100 درصد بومی و با دستان توامند دانشمندان و متخصصان گمنام سازمان هوافضای ودجا طراحی و ساخته شده است. از ویژگیهای سامانه پدافندی برد بلند شهید آرمان، میتوان به ارتقای اجزا، سیستمها و نرمافزار کنترل آن اشاره کرد که نیاز به اپراتور کمتری برای استقرار، عملیاتی شدن و به کارگیری در میدان نبرد دارد.
دیگر ویژگی این سامانه پدافند، استقرار و فعالسازی آن در مدت زمان بسیار کوتاه یعنی حدود ۳ دقیقه و زمان عکسالعمل آن کمتر از ۲۰ ثانیه است که سامانه پدافندی میتواند به سرعت جابهجا و مستقر شود. این ویژگی در نبردهای امروزی جهت حفظ سامانه پدافندی بسیار حائز اهمیت است.
سامانه پدافندی برد بلند شهید آرمان از دو نوع رادار آرایه فازی استفاده میکند. این سامانه پدافندی در ابتدا با رادار آرایه فازی نجم ۸۰۴ بی که یک رادار از نوع اکتیو است، مشاهده شده بود. در نمونههای بعدی مشاهده شده، سامانه شهید آرمان، مجهز به رادار آرایه فازی دیگر از نوع پسیو که در سامانه جوشن به کار گرفته شده بود، دیده شد.
این سامانه پدافندی، در هر دو نوع رادار خود، توانایی اسکن آسمان و کشف اهداف را تا حداکثر برد ۱۸۰ کیلومتر و توانایی قفل راداری بر روی اهداف خود را از فاصله ۱۶۰ کیلومتری داراست. رادارهای این سامانه، تا سقف ارتفاع ۲۷ کیلومتری از سطح زمین نیز توانایی رهگیری اهدافی مانند انواع جنگندهها، موشکهای کروز، بالگردها و پهپادها و همچنین موشکهای بالستیک کوتاهبرد را با پوشش ۳۶۰ درجه دارد. این سامانه توانایی رهگیری همزمان ۱۲ هدف و درگیری همزمان با ۶ هدف را دارد. تلار این سامانه پدافندی با ۳ موشک و تل این سامانه پدافندی، با ۶ موشک مشاهده شده است.
سامانه پدافندی برد بلند شهید آرمان، قابلیت استفاده از چندنوع موشک را دارد. این سامانه پدافندی توانایی شلیک موشک صیاد-۲ با برد ۷۰ کیلومتر و موشک پدافندی صیاد-۳ با برد ۱۲۰ کیلومتر را دارد. علاوه بر این دونوع موشک، این سامانه پدافندی توانایی حمل نسخه جدید و ارتقا یافته موشک صیاد-۳ را با برد ۱۲۰ کیلومتر دارد.
سامانه شهید آرمان، بصورت صددرصد بومی و توسط دانشمندان و جهادگران گمنام سازمان هوافضای وزرات دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح طراحی و ساخته شده است که برای نخستین بار در بهمن ماه 1402 رونمایی شد.